Hjulskifte

Professionel hjulskifte – vi sørger for din sikkerhed i trafikken

Vi sørger for de lov- samt sikkerhedsmæssige faktorer, så du trygt kan begå dig i trafikken.  

Der kan opstå mange situationer der gør at du bør få skiftet dine hjul. Skift af årstider, slid, levetid m.m. Hjulskifte er altid optimalt når årstiden skifter fra vinter til sommer og omvendt. En god anbefaling fra Dæktryg lyder på at skifte til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C. Det er ikke et lovkrav at skifte til vinterdæk, dog er vinterdækkets mønster og gummiblanding helt afgørende for dækkets vejgreb og evne til at bremse bilen under vinterens glatte vejforhold. Sommerdæk kan man igen skifte tilbage til i april måned.

Derudover bør du få en professionel til at undersøge sikkerheden når dækkene slides ned til 5-4 mm. Dine dæk bør udskiftes efter en levetid på 4-5 år, i tilfældet af at dækmønsteret ikke rammer det anbefalede minimum inden da.

Årsager som slitage, aldring, beskadigelse, årstider m.m. gør at det er nødvendigt at få udført et hjulskifte. Nedslides dækkene for meget er det et brud på loven, og nedsætter din og dine medtrafikanters sikkerhed i trafikken. Med dækkenes aldring bliver deres greb dårligere, og det kan forvolde store skader. Mønstersporene på dækmønsteret spiller en essentiel rolle for, at kunne bevare kontrollen over bilen og har en stor betydning for bremselængden – derfor skal dækmønsteret altid være over 1,6 mm.

Kontakt os for at book en tid til hjulskifte, så du trygt og sikkert kan begå dig i trafikken uden bekymringer via telefon 47 10 09 17 eller send os en mail på js@service-centret.dk, eller benyt kontaktformularen her på hjemmesiden.