Kører du med de rigtige dæk?

Alt for mange bilejere kører med forkerte dæktyper. Med en sikker-dæk kampagne vil vi gøre det lettere at få skiftet til vinterhjul.

Sikker-dæk kampagne

Mange værksteder lancerer nu en sikker-dæk kampagne i Danmark, der skal få flere bilejere til at køre med de rigtige dæk. En stor gruppe bilister glemmer nemlig det vigtige dækskifte og kører videre med dæk, som ikke er sikre nok på vejene.

Over en million biler skal de næste par måned have skiftet dæk. Derfor kommer vi nu med en sikker-dæk kampagne, hvor bilejere kan få skiftet til vinterhjul for en samlet pris på 249,- til og med november

“Vores mekanikere melder tilbage, at mange bilejere ikke er klar over, om de kører med de rigtige dæk. Vi vil derfor gerne gøre vores indsats for trafiksikkerheden og tilbyder, at man via internet kan bestille et dækskifte på et af vores bilværksteder.

Der er i Danmark ikke noget lovkrav om hvilken dæktype, du kører med. Men det har stor betydning for bilens bremselængde, hvis du kører med forkerte dæk. Mange tror fejlagtigt, at de kan køre risikofrit med vinterdæk om sommeren. Men det er forkert. For på en varm eller våd vej kan vinterdæk ikke bremse lige så godt som sommerdæk. Ud over sikkerheden bliver vinterdæk slidt meget hurtigere end sommerdæk, og din bil bruger mere benzin, når den kører med vinterdæk.

Det er vigtigt for trafiksikkerheden at køre med rigtige dæk. Hvert år sker der uheld, også her i området, hvor forkerte dæk har været medvirkende til trafikuheldet. Da det er en simpel opgave for værkstedet at skifte dine hjul, vil vi med kampagnen slå et slag for at flere bilejere får det gjort i tide”, Vi håber, at kampagnen kan gøre det mere sikkert at færdes i trafikken i Danmark.